Az ózdi Digitális Erőműbe költözik az egyetem

Akt.:
Az ózdi Digitális Erőműbe költözik az egyetem
Miskolc – A Miskolci Egyetem és a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. használati szerződést kötött kedden a Miskolci Egyetem kihelyezett képzési helyszínének biztosítása érdekében.

A két aláíró célja, hogy a Forum Hungaricum „Digitális Erőmű” egyes helyiségeit a Miskolci Egyetem rendelkezésére bocsátja, így az egyetem 2017 szeptemberétől megindíthatja és folytathatja akkreditált anyagmérnöki és szociális munka alapszakos nappali tagozatos képzéseit Ózdon. A szerződés eredményeként – az ózdi önkor­mányzat által már korábban az egyetem rendelkezésére bocsátott Ózdi Tiszti Kaszinó épülete mellett – szeptembertől egy újabb, állami tulajdonban lévő telephelyen indulhatnak meg Óz­don a Miskolci Egyetem képzései. Az oktatáshoz és kutatáshoz szükséges infrastruktúrát, berendezéseket és oktatástechnikai eszközöket a Forum Hungaricum biztosítja.

forum-hungaricum-egyetem-alairas01-st

A kihelyezett képzések indítását kormányzati szándék határozta meg, amelynek célja a hátrányos helyzetű régiók versenyképességének javítása. A felsőoktatási stratégia a telephelyek létrehozását elsősorban a hátrányos helyzetben lévő térségekben képzeli el, ahol a felsőoktatási intézmények nagyobb távolsága miatt nehézségekbe ütközik a részvétel a felsőfokú oktatásban. Ezekben a térségekben a felsőoktatásnak és a felsőoktatási képzőhelyek létesítésének fokozott népességmegtartó és gazdaságélénkítő hatása lehet. Az indítandó szakok kiválasztásánál elsőd­leges szempont volt a munkaerőpiaci szereplők igényeinek kielégítése, illetve helyi, szakképzett humánerőforrás biztosítása – hangzott el a keddi szerződésmegkötésen.

ÉM