Az ovisok érdekében

Szakmai tapasztalatcsere céljából találkoztak a közelmúltban a csengeri bázisóvoda pedagógusai a baktalórántházi óvoda óvónőivel.

 A Katona Gyuláné és Németh Zoltánné óvodavezetők által szervezett találkozót a megyei Közoktatási Közalapítvány támogatta.

A csengeri óvónők örömmel látogattak el a baktalórántházi óvodába, ahol az integrált nevelés gyakorlati megvalósításáról és a törvény adta lehetőségekről cserélték ki tapasztalataikat – tájékoztatott Katona Gyuláné, s kiegészítette: a bázisóvodák feladata a pedagógusok széles körű önképzésének támogatása, s erre mód biztosítása, ezért merült fel a konzultálási igény a csengeriekben.

Sikeres volt

Az óvodás gyerekek személyiségének hatékonyabb fejlesztése céljából bővítik folyamatosan az óvónők szaktudásukat, s a tanácskozás a haszna mellett élményekben gazdag együttlétet jelentett mindannyiuknak.

Mint Katona Gyuláné fogalmazott, az információcsere a baktalórántházi Németh Zoltánné vendégszeretetének és szakmai tanácsainak köszönhetően eredményes volt, s ezt a jövőben a csengeriek a szatmári térség intézményeibe invitálással kívánják viszonozni.

– Koncz Nóra –