Nagyvilág

2010.10.05. 18:44

Öt német militánst ölt meg egy pilóta nélküli amerikai gép Pakisztánban

<p>Amerikai bejelentés szerint egy pilóta nélküli repülőgéppel végrehajtott támadásban nyolc militánst, köztük öt német állampolgárt öltek meg Pakisztán törzsi, Afganisztánnal határos részén - közölte kedden az AFP.</p>

A támadás helyi idő szerint hétfőn este történt egy olyan részen, amely az Egyesült Államok szerint kiindulópontja a több európai ország ellen tervezett terrortámadásnak.

Az amerikai gép Pakisztán észak-vazirisztáni térségének központi városától alig 20 kilométerre csapott le, amerikai közlés szerint. Ez a régió a tálibok és az al-Kaida fegyvereseinek fő búvóhelye. Egy pakisztáni biztonsági tisztségviselő név nélkül azt mondta az AFP megkeresésére, hogy török származású a megölt öt német állampolgár, akiknek halálát további két biztonsági ember is megerősítette a francia hírügynökségnek.

Az AFP értesülései szerint a támadást egy helyi törzsi vezető háza ellen hajtották végre, mert ott gyűltek össze a célpontnak kiválasztott militánsok. A támadás nem sokkal azután történt, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia után Svédország és Japán is figyelmeztette állampolgárait: legyenek éberek, ha Európában tartózkodnak, mert terrortámadás következhet be.

A Fox News amerikai hírcsatorna név nélkül nyilatkozó amerikai hírszerzőkre hivatkozva azt közölte, hogy a terroristák célpontjai között van az Eiffel-torony, a Notre Dame katedrális, a berlini Brandenburgi Kapu, a német főváros központi pályaudvara, valamint a berlini Alexander platz TV-tornya. Az amerikai és a német média szerint ezeket az információkat egy német állampolgárságú férfi közölte, akit az afganisztáni Bagram amerikai légibázisán tartanak fogva.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!