Az OTP 500 millió forinttal segíti az árvízkárosultakat

Miskolc – Átutalta az OTP bank azt az 500 millió forintos adományt, amelyből árvízkárosultaknak segítenek majd szerte az országban. Az adományosztást a Vöröskereszt koordinálja, főleg tartós élelmiszereket vásárolnak majd.

Már elkezdődött a felmérés, vagyis a Vöröskereszt önkéntesei segítségével deríti fel, hová illetve kiknek juttassák el adományaikat. Felvették a kapcsolatot önkormányzatokkal, polgármesterekkel is – mondta Habsburg György, a Vöröskereszt elnöke Miskolcon sajtótájékoztatón. Habsburg György szerint nagyon sokan segítettek már eddig is. Az OTP Bank 500 millió forintot utalt át, amelyből az ország árvízkárosultjai – legtöbben borsodiak – kaphatnak természetbeni adományt. Főleg tartós élelmiszert vásárol a Vöröskereszt ebből az összegből.

Gergely Zsolt, a Borsod megyei önkormányzat alalenöke elmondta, a megyei önkormányzat egy elkülönített számlára várja az adományokat, ennek száma a megyei önkrmányzat honlapján található. Több település – köztük Százhalombatta, Tapolca, Nagyhegyes – emellett cégek, szervezetek ajánlottak fel pénzt. A támogatást bajban lévő önkormányzatok kapják, illetve azok a rászorlók, akiknek például nincs biztosítása.