Sport - Foci

2007.12.29. 02:44

Letartóztatták Joey Bartont

<p>Köztéri verekedés miatt letartóztatták csütörtök éjszaka Joey Bartont, a Newcastle United középpályás futbalistáját - közölte a merseyside-i rendőrség pénteken.</p>

A 25 éves játékos egyike annak a három embernek, akiket Liverpool belvárosában vettek őrizetbe, egy állítólagos támadás miatt. A vádlottak pénteken jelennek meg a bíróság előtt, addig előzetes letartóztatásban maradnak.

A huytoni születésű labdarúgó garázdaság és erőszak miatt már többször is ült a vádlottak padján, tavaly karácsonykor például cigarettacsikket pöckölt az egyik fiatalabb csapattársa szemébe, korábbi csapata, a Manchester City partiján. Márciusban pedig részegen egy taxist vert össze Liverpoolban. A Manchester City-nél akkor telt be a pohár, amikor májusban egy edzésen feldühödve nekiesett csapattársának, Ousmane Dabónak és csaknem kiütötte az francia játékos szemét. A City ezután olcsón tovább passzolta a balhés labdarúgót a Newcastle-nek.

Börtönben marad Barton:
Elutasította a bíróság péntek délután Joey Barton beadványát, így óvadék ellenében sem kerülhet szabadlábra a Newcastle United játékosa. Bartont és két társát, 19 éves öccsét és 27 éves barátnőjüket csütörtök este tartóztatták le köztéri verekedés és súlyos testi sértés miatt Liverpool belvárosában. Andrew Bartont és Nadine Wilsont pénteken óvadék fejében elengedte a bíróság, a balhés labdarúgó azonban börtönben töltheti a szilvesztert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!