Friss hírek

2010.04.15. 14:21

Elamaradt a nyeremény török út, hárommilliós bírság a TeleMédiának

<p>A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt 3 millió forint bírsággal sújtotta a TeleMédia (TM) Kft.-t, amiért az egy kereskedelmi televízió betelefonálós "Többet ésszel!" címû játékában törökországi utazást ígért, de késõbb egyetlen embert sem utaztatott el - tudatta csütörtökön közleményben a hatóság.</p>

Az ATV-n sugározta "Többet ésszel!" címû játékát 2008. õszén a TM, a mûsorvezetõk azt ígérték a nézõknek, hogy ha azok meghatározott alkalommal hívják az emelt díjas számot, akkor automatikusan törökországi utazást nyernek ötcsillagos szállodában félpanzióval. A játékosoknak elküldött fénymásolt, dátum és aláírás nélküli utazási utalványon feltüntetett telefonszámon azonban csak üzenetrögzítõ jelentkezett. Az utalványból pedig az derült ki, hogy az csak a szállodai tartózkodásra jogosít fel, az utazást maguknak kell megoldaniuk.

Késõbb az utazást szervezõ Directa Ltd. közölte a TM-val, hogy nem adja ki az utazási nyereményeket. A TM megpróbált egyeztetni vele, majd más partnert keresni, de végül egyetlen utazás sem valósult meg.

A GVH a 3 milliós bírság kiszabásakor figyelembe vette, hogy a TM jóhiszemûen járt el, önként felhagyott a jogsértõ gyakorlattal és megpróbált tenni a nyertesek kárenyhítése érdekében, de megállapította, hogy a partnerek magatartásáért neki kell jótállnia a fogyasztókkal szemben. Az érintett partnerek német cégek (a Directa mellett a NIM és Teloxx GmbH), velük szemben a német társhatóság eljárását kezdeményezte a GVH.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!