Az ötödik szezonját indítja a Fesztiválkatlan

José Cura operaénekes is fellépett az elmúlt szezonban Tokajban
José Cura operaénekes is fellépett az elmúlt szezonban Tokajban - © Fotó: Erdős József
Tokaj – Az idei évben is világ­sztárokkal várja a Fesztiválkatlan a vendégeket Tokajban.

Immár ötödik szezonjába lép idén a Tokaji Fesztiválkatlan: a május végétől szeptemberig tartó szezonban több mint húsz koncerttel, színházi produkcióval, humoresttel és táncbemutatóval készülnek. Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri rendezvényhelyszíne eddig is tartogatott számos izgalmas és egyedülálló produkciót, ez idén sem változik. A Fesztiválkatlant üzemeltető gazdasági társaság januárban a Tokaj Város Kultúrájáért elismerést kapta meg, ők pedig igyekeznek ennek a címnek a továbbiakban is megfelelni. Tavaly meghaladta a harmincötezret a látogatószám, ami az idei szezonban tovább növekedhet.

A fiatal, a közép- és idősebb korosztály is megtalálható látogatóink között.” dr. Fintor Gábor

A közönség véleménye

– Számunkra a közönség véleménye a legfontosabb, így ennek alapján állítottuk össze szerintem az eddigi „legerősebb” kínálatot. Három helyszínen élvezhetik a nézők a Fesztiválkatlan 2019-es eseményeit. A nagyszínpad egyik legnagyobb „durranásának” a világsztár walesi rockénekesnő, Bonnie Tyler koncertje ígérkezik, aki idén kizárólag Tokajban lép fel Magyarországon, ugyanakkor a Lord of the Dance sikerprodukciója is igen nagy érdeklődésre tart számot. Hazai szupersztárok koncertjei is hozzájárulnak a Katlan egyedi atmoszférájához, ahol népszerű színházi előadások is láthatók majd. A nagyszínpadi produkciók előtt vacsorahajó szolgáltatja a gasztronómiai különlegességeket. A további programok – a Teátrumban és a Paulay Ede Színházban is – minőségi kikapcsolódást garantálnak. Ezek közül kiemelkedik az Illúzió Mesterei dupla előadás – emelte ki dr. Fintor Gábor, a Fesztiválkatlan Kft. ügyvezetője.

Az említett fellépőkön kívül a közönség láthatja még az orosz hadsereg hivatalos ének- és táncegyüttesének fellépését is. Az Alexandrov előadása után pedig különleges orosz vacsorát és a Bajnokok Ligájának óriáskivetítőn történő megnézését is felkínálják a szervezők. Az arcokra a Dumaszínház sztárjai csalnak mosolyt, Kiss Ádám, Kőhalmi Zoltán és Janklovics Péter neve garantálja a sikert.

Minden korosztály felé

Koncertekben sem szűkölködik ez az évad, a már említett Bonnie Tyler mellett Rúzsa Magdi és a Margaret Island is a tokaji színpadon zenél. Magyarország egyik külföldön is legismertebb, legnépszerűbb zeneszerző–zongoraművésze, Havasi Balázs pedig feledhetetlen élményt nyújtó produkcióval készül Pure Piano címmel, amit a műsorhoz külön létrehozott digitális fény- és látványvilág tesz teljessé. A repertoár alapján látszik, hogy a szervezők próbálnak minden korosztály felé nyitni.

– Ha megfigyeljük a nemek arányát, a nők a tavalyi és a tavaly előtti adatokhoz mérten is felülreprezentáltak a férfiakkal szemben. Az életkor eloszlása egyenletes mintát mutat. A fiatal, a közép- és idősebb korosztály is megtalálható látogatóink között, akiknél a diplomával rendelkezők aránya kiemelkedik. Megállapíthatjuk, hogy a Fesztiválkatlan eseményei minden korosztály számára biztosítottak szórakozási lehetőséget. A szolgáltatások igénybevételénél kiemelkedő a gasztronómia is: a Fesztiválkatlan-vacsorahajó és a Vinotéka borüzlet – tette hozzá dr. Fintor Gábor.

A Katlan előadásaira az egész országból, sőt külföldről is érkeztek a vendégek az elmúlt években. Ez pedig a kultúra mellett a helyi turizmust is erősíti, hiszen sokan a városban szállnak meg és veszik igénybe a szolgáltatásokat.

ÉM-EJ


Havasi Balázs zongoraművész is fellépett a Fesztiválkatlanban
Tokaj - Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri rendezvényhelyszíne a negyedik teljes szezonját zárta, ebből hármat a jelenleg is a programokat szervező Fesztiválkatlan Kft. égisze alatt. – Ha egy szóval jellemezném, akkor egyedülálló. Azért egyedülálló, mert hiszem, hogy a térség legszínesebb, ...

José Cura (fehér ingben): Szeretem Magyarországot!
Tokaj - Az argentin operaénekes, José Cura koncertezett a Fesztiválkatlanban. A negyedik tenorként is emlegetett művész az ismert operák áriái mellett számos könnyűzenei feldolgozással is megörvendeztette a közönséget. Mintha egy család lennénk José Cura a 21. század tenorsztárjaként én...