Az ötödik küzdősport gála következik Ózdon

Idén is nagy csaták várhatóak
Idén is nagy csaták várhatóak - © Fotó: Antal Norbert
Ózd – Interkontinentális bajnoki címért zajlik majd az este fő mérkőzése.

Megszakítás nélkül már az ötödik küzdősport gáláját rendezi meg Ózdon a Pitt Bull Team csapata. December 22-én, a Marosi István Városi Sportcsarnokban a tervek szerint tizenkét mérkőzést láthat majd a kilátogató közönség. A találkozókat K1, Kick boksz, és Muay-thay harcmodorban vívják majd a résztvevők, de néhány ökölvívó párharc is helyet követelt magának a programban.

Az V. Spartan Kupával kapcsolatban Soós Lajos főszervező elmondta: ezúttal nem ketrecben, hanem ringben csatáznak majd egymással a harcosok, mert a lelátón helyet foglaló közönség számára ez sokkal nagyobb látványosságot nyújt. Szombaton a kapukat 18 órakor nyitják ki, egy órával később pedig a hivatalos megnyitóval kezdődik az esemény. Ezt követően futószalagon, gyakorlatilag szünet nélkül jönnek egymás után a látványosnak ígérkező összecsapások.

Soós Lajostól azt is megtudtuk, hogy a magyar harcosok mellett, román, lengyel és szlovák sportolók is meghívást kaptak az idei gálára. Az utolsó négy ütközet, övért zajlik majd: három párharc győztese a Spartan Kupa díját emelheti majd a magasba, az estét záró találkozónak viszont egy Interkontinentális bajnoki cím lesz a tétje.

Koncz vs. Kimula

– Az AFSO szervezet legjobbja lesz a 79,4 kilogrammos súlycsoportban az a versenyző, aki Ózdon győz – folytatta Soós Lajos. – A magyar Koncz Attila ellenfele a nap fő mérkőzésén a lengyel Patryk Kimula, K1-es harcmodorban zajlik a küzdelem. Emellett azonban kíváncsian várjuk, hogy a többi ringbe lépő magyar mire lesz képes, ebben az erős nemzetközi mezőnyben. Az elmúlt években eddig rendre teltházas gáláink voltak, bízunk benne, hogy idén sem lesz másképp.

ÉM-METovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek