Friss hírek

2008.12.17. 13:01

Gyurcsány: 260 milliárd forint EU-s forrást csoportosít át a kormány a hazai kkv-k erősítésére

<p>A kormány szerdai döntése értelmében a kabinet 260 milliárd forint uniós forrást csoportosít át különböző operatív programokból a Gazdasági Operatív Program (GOP) számára, amelyből elsősorban a hazai kis- és közepes vállalkozásokat segíti majd a kormány - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán a kormányülést követően. A miniszterelnök hangsúlyozta: a 260 milliárd forintot a vállalkozások technológiai fejlesztésre, beruházásra, bővítésre, vagy akár export-ösztönzésre fordíthatják.</p>

Gyurcsány Ferenc hozzátette: a döntés értelmében sok egyéb operatív programtól kell a kormánynak forrásokat elvonnia, azonban most az elsődleges prioritás a pénzügyi válság hatásainak leszorítása a "lehetséges minimumra."

A kormányfő hozzátette: ennek a célnak az érdekében született meg a múlt héten az a kormánydöntés, amely megnövelte az uniós forrásokat elnyert vállalkozások, önkormányzatok számára a felvehető előleg összegét, illetve ennek érdekében érte el Magyarország az uniónál, hogy a jövőben munkahelymegőrzésre is lehesenn fordítani az EU-s támogatásokat.
Gyurcsány Ferenc kiemelte: a kormány a következő hetekben újabb hasonló döntésekkel próbálja majd csökkenteni a válság hatásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!