Az Ország Tortája az S.O.S. Gyermekfalu lakóinak

Az ország születésnapja előtt egy nappal adják át a Parlamentben a battonyai S.O.S. Gyermekfalu lakóinak az ország tortáját. A madártej tortán kívül a Miniszterelnöki Hivatal ünnepi honlapjára további három torta receptjét küldték el. Az Ország Tortáját hétfőtől az ország 109 cukrászdájában lehet megvásárolni.

A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) azzal bízta meg a Cukrászok Ipartestületét, hogy készítse el az Ország Tortáját augusztus 20-a alkalmából. A különleges édességet egy budapesti cukrászda készíti el, és madártej ízű lesz. A receptet 400 másik cukrászműhelynek is elküldték. 36 budapesti és 73 vidéki cukrászda jelezte, hogy elkészíti a tortát az állami ünnepre, így augusztus 20-án valószínűleg sok cukrászdában találkozhatnak az emberek a különleges édességgel.

A profikon kívül a MeH felkérésére több közismert ember, például Csollány Szilveszter olimpiai bajnok, Schorbert Norbert fitneszedző, Palcsó Tamás énekes és Karsai Zita táncos is saját készítésű édességgel készül az ünnepre. Ezeket a cukrászok madártej tortájával együtt vasárnap az S.O.S. Gyermekfalu félszáz lakójával osztják meg a Parlamentben. Schorbert Norbi egyébként cukormentes, szójafehérjéből készült tortát süt, amelyet a Heim Pál Gyermekkórház cukorbeteg gyermekei is megkóstolhatnak, akiket szintén meghívtak a rendezvényre.

A http://augusztus20.freeblog.hu címre csütörtökig bárki elküldhette saját tortareceptjét. A felhívásra a dió- és a szilvatorta mellett a hamis tiramisu fotóját és elkészítési módját küldték be az érdeklődők.