boon-sportoldal

2012.09.25. 10:46

Két verseny, két Németh-siker

Nem sokat pihent az utóbbi napokban a terep-ultrafutók világ elitjében jegyzett Németh Csaba (vidi.hu).

Nem sokat pihent az utóbbi napokban a terep-ultrafutók világ elitjében jegyzett Németh Csaba (vidi.hu).A miskolci sportember először - mindössze egy héttel a legnezhebbek egyikének tartott North Face Ultra Trail du Mont Blanc után - a lengyelországi Krynica Ultramarathon viadalon állt rajthoz. A 104 km-es, 4800 méteres szintemelkedéssel nehezített verseny Csaba abszolút sikerével ért véget. A 8 óra 51 perces győztes idő 5 perccel jobb volt, mint az addig érvényben levő  pályacsúcs. Ugyan ezen az erőpróbán a szintén miskolci Karlowits-Juhász Tamás 10 óra 27 perccel az előkelő hetedik helyet érdemelte ki.

Németh Csaba az elmúlt hétvégén Ausztriában, a Wörthersee-nél megrendezett Garmin Trail-Maniak elnevezésű, 57 kilométeres terepfutó viadalon próbált szerencsét. A testvérével, Máriával együtt a miskolci Nike Futóklub edzőjeként is ténykedő sportember jó formáját, kiváló felkészültségét bizonyítja, hogy 4:38:44 órával ott is győzni tudott.  

-SZIS-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!