Az ország élvonalában a SZIKSZI pénzügyesei

Az ózdi csapat
Az ózdi csapat - © Fotó: magánarchívum
Ózd – Háromfordulós országos pénzügyi versenyen lettek hetedikek az ózdi középiskolások.

A jelenleg futó tanévben első ízben tartották meg a Zsebpénzes elnevezésű pénzügyi-gazdasági vetélkedőt, amelyet az Intrum Justitia Követeléskezelő Zrt. és a Budapesti Corvinus Egyetem szervezett. A háromfordulós megmérettetésre az országból összesen 229 csapat nevezett be. Az ózdi Széchenyi István Katolikus Közgazdasági Szakközépiskolát a Demeter Dorottya, Lőrinc Anna, Ribánszky Róbert összetételű hármas képviselte.

A versengés elején – elméleti és számolási feladatokat egyaránt tartalmazó – internetes tesztet kellett kitölteniük a résztvevőknek, amelynek sikeres teljesítése után az ózdiak továbbjutottak az elődöntőbe. A folytatásban öt témakörben, kifejtős fel­adat várt a versenyzőkre, ami a SZIKSZI-seknek szintén rendkívül jól sikerült, ezzel kvalifikálták magukat a 21 csapatos országos fináléba.

A döntőben

A fináléban egy kitalált család rendkívül összetett pénzügyi helyzetéről szóló esettanulmányt kellett elemezniük és feldolgozniuk a tanulóknak, majd egy 10 perces prezentációba foglalták össze a megoldási javaslatokat. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen egy négytagú zsűri hallgatta végig és értékelte az előadásokat. A SZIKSZI-s csapat a komoly tét ellenére végig összeszedetten és magabiztosan prezentált, amiért az értékelés során is elismerést kaptak.

A színvonalas döntő rendkívül erős mezőnyében végül a hetedik helyezést sikerült elérnie a csapatnak, ami tekintve az ott résztvevők számát – 21 csapat, 229 diák –, mindenképpen nagyszerű teljesítménynek mondható.

ÉM-ME