Az “örökrangadóval” kezdenek a Jegesmedvék

Az “örökrangadóval” kezdenek a Jegesmedvék
Miskolc – Pénteken este játssza idei első Mol-ligás mérkőzését a Miskolci Jegesmedvék jégkorong csapata.

A Macik 18 óra 30 perctől fogadják az ősi rivális Ferencváros együttesét.

– Nagy lesz a tülekedés a nyolc csapat között – kezdte Majoross Gergely, a sárga-feketék vezetőedzője. – Mindenki azt jósolja, hogy a korábbiaktól kiegyensúlyozottabb ligacsatát látunk majd: ennek megfelelően jövőre azok végeznek az élbolyban, akik a legtöbbet melózták a felkészülés során és a jégen a legharcosabbak lesznek. Az nem számít, hogy valaki magyar vagy szlovák, kanadai vagy amerikai, a tudás fog dönteni.

Profi sportolók

Ezután azt mondtuk a fiatal szakembernek, hogy nem is olyan régen játékos volt, s most azoknak kell dirigálnia, akikkel – uram bocsá’ – még együtt csibészkedett a jégen, s megkérdeztük: okozhat-e ez a helyzet némi zavart, mire a tréner így felelt:

– Ha a jó barátaimról lenne szó, akkor kétségkívül nehéz lenne a helyzetem, de egyesek esetében csak szoros kapcsolatról beszélhetünk. Kizártnak tartom az esetleges problémákat, ugyanis profi sportolókkal dolgozom, a fiúk számára a hoki pénzkérdés, ha úgy tetszik megélhetés. Egyébként pedig nem vagyok szívbajos, ha kell, bárkinek megmondom azt, amit kell. Megjegyzem, hogy korábban az unokatestvéremnek is voltam az edzője, ezért a kérdés nem okozhat gondot.

Fontos a győzelem

A rajtot már nagyon várták a klub háza táján, az edző ugyanis érzi a velük szemben a közvélemény által megnyilvánuló bizalmat.

– A városban élő, és a sportot szerető emberek tudják, hogy kik vagyunk – szögezte le Majoross Gergely. – Felismernek minket az utcán, sokan voltak az ankétunkon, egy-egy hazai találkozónkra pedig legkevesebb ezer nézőt várunk. A publikumot ki kell szolgálnunk, ennek jegyében látványos, szerethető és mindenekelőtt eredményes játékot várok és ígérek. A kapuk előtti harmadok méretének növelése a támadások segítését szolgálja, jövő tavaszra derül ki igazán, hogy a vonalak átrajzolásával kik élnek majd. Nagyon remélem, hogy mi a haszonélvezői leszünk a változtatásnak.
Ami pedig a nyitányt illeti: a Fradi ellen mindig fontos a győzelem, de ettől még lényegesebb a jó szezonkezdés, hiszen ez megadhatja az alaphangot a sikeres folytatáshoz.

ÉM-KT