Helyi közélet

2011.09.01. 17:24

Küldjön hírt: Első nap az iskolában

Hidasnémeti - Mosolygós, csillogó szemű, barnára pirult gyermeki arcok előtt nyitotta meg kapuit a tanév első napján a hidasnémeti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola.

Hidasnémeti - Mosolygós, csillogó szemű, barnára pirult gyermeki arcok előtt nyitotta meg kapuit a tanév első napján a hidasnémeti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola. A 8 órakor kezdődő tanévnyitó tájékoztatón a szülők és tanulók megismerhették a tanítási évvel kapcsolatos legfontosabb információkat. Az intézmény igazgatójaként ismertettem a tantárgyfelosztást, s megosztottam a jelen lévőkkel azokat a tantestületi elképzeléseket, amelyek az iskolai élet színesebbé, tartalmasabbá, szórakoztatóbbá tételét szolgálják. Örömmel számoltam be arról a lehetőségről, amelyet a kistérségi oktatási szakemberek pályázatíró kedvének, elhivatottságának köszönhetünk: teljesen ingyenes úszásoktatás és erdei iskolai táborban való részvétel.

Ezt követően az osztályok saját kis birodalmukba vonultak, ahol tűz-és balesetvédelmi oktatásban részesültek. A délelőtt hátralévő részében az osztályfőnökök irányításával elvégezték a legfontosabb szervezési feladatokat. Minden gyermek átvehette a teljes tankönyvcsomagját, illetve a tanulók jelentős része az önkormányzatok iskolakezdési támogatásának köszönhetően füzetcsomagokat kapott. Az elsős gyermekek még apró ajándékban is részesültek: tornazsák és 12 színű színesceruza készlettel igyekeztünk az első napi kis félelmek legyőzésében segíteni őket.

Amikor az utolsó tanuló is elhagyta az iskola területét, mi pedagógusok értékeltük az első tapasztalatokat, majd közösen ezt a kérdést fogalmaztuk meg: Meddig adatik meg, hogy a hivatásunk egyik csúcspontjaként újra és újra átélt "első napnak" örülhessünk?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában