Friss hírek

2009.05.14. 13:03

Kisiklott az erdei vasút - négyszáz gyerek utazott rajta

<p>Kisiklott Debrecen mellett a Zsuzsi erdei vasút csütörtök reggel. A 128 éves járművön négyszáz óvodás és kísérőik utaztak, de senkinek nem esett baja. Még vizsgálják, hogy mi okozhatta a balesetet.</p>

A Debrecen és Hármashegyalja között járó erdei vasút mozdonya és két kocsija ugrott le a sínről eddig ismeretlen okból csütörtök reggel. Négyszáz óvodás és kísérőik utaztak a járművön, a balesetben senki nem sérült meg.

Pintér Gyula, a Zsuzsi erdei vasút üzemeltetője a Független Hírügynökségnek elmondta: még vizsgálják a baleset körülményeit. Előzetesen annyit közölt: a vonat nem lépte túl a megengedett 30 kilométer per órás sebességet, más műszaki vagy pályahiba történhetett.

Ez jelzés, hogy nem lehet tovább halogatni a vasút 17 kilométernyi pályájának felújítását. A két év alatt megvalósítható beruházás 250 millió forintos költségét azonban nem tudják kifizetni - fejtette ki Pintér Gyula.

A cég buszokat küld délután a Hármashegyaljára kivitt utasokért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!