Az olasz maffia keze Németországig is elér

Az olasz maffia keze Németországig is elér

Berlin – Németországot maffialeszámolás rázta meg.

Az olasz kormány megerősítette,hogy a hat olasz állampolgár, akit a német Duisburg városában lőttek agyon valójában két maffiacsalád közötti bosszúhadjárat áldozatai.

Giuliano AmatoOlaszország belügyminisztere szerda délután nyilvánosságra hozta a tényt, miszerint a hajnalban meggyilkolt hat olasz állampolgár két dél-olasz kalábriai család közötti maffiaháború áldozatává vált.

A gyilkosság egy olasz étterem és a duisburgi főpályaudvar között történt. Az elhunytak 16 és 39 év közötti személyek voltak.

Amato televízióban fejezte ki félelmét afelől, hogy a “Ndrangheta” néven közismert bűnszövetkezet további összecsapásaitól kell tartanunk.

Luigi De Sena  országos rendőrfőnök-helyettes szerint ez az első eset, hogy a maffia külföldön követ el gyilkosságot.

“A kalábriai maffia jelenléte erőteljes Németországban, de egészen mostanáig a háttérben maradt.” – nyilatkozta De Sena az olasz Ansa hírügynökségnek.

A “Ndrangheta” jelenleg egyike a világ vezető bűnügyi szervezeteinek, legfőbb érdekterülete a drogkereskedelem.

“A támadás egyszerűen a hatalomról szólt. Nem csupán a klán, hanem az egész bűnszövetkezet megerősítését célozta meg. Erejüket és a terrorizálásra való készségüket kívánták e tettel bizonyítani az elkövetők, ami nagy aggodalomra ad okot.” – fejtette ki Alberto Cisterna, a maffiaperek egyik főügyésze.

A rendőrség birtokában van egy videószalag, mely a parkolóhelyen készült. A gyilkosság helyszínén nem találtak lőfegyvert.

Rendőrségi források szerint a kalábriai rendőrség, az Interpol valamint a duisburgi rendőrség együttműködik a nyomozás folyamán.

Kapcsolódó cikkek:

Gyilkosságok a duisburgi főpályaudvar közelében – 6 halott