Az oktatásért felelős államtitkár tárgyalást kezdeményezett a szakszervezetekkel

Budapest, 2012. október 9., kedd (MTI) – Az oktatási államtitkárság tárgyalást kezdeményezett a pedagógus szakszervezetek vezetőivel a köznevelési rendszer átalakításával kapcsolatos aktuális kérdésekről – tájékoztatta az államtitkárság kedden az MTI-t.

A közleményben azt írták: az október 17-ére szóló meghívást a Pedagógusok Szakszervezetének, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetének, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezetnek, az Oktatási Vezetők Szakszervezetének, a Keresztény Pedagógusok Szakszervezetének, valamint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének, telefonértesítést követően, kedden postázták.

Több pedagógus szakszervezet tiltakozott azt követően, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter múlt pénteken bejelentette: a kormány a jövő évi hiánycél eléréséhez, a 397 milliárd forintos egyenlegjavító program egyik elemeként a pedagógusok bérének emelését jövő szeptemberről 2014 januárjára halasztja.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete még aznap, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet pedig kedden elfogadhatatlannak nevezte a költségvetési egyenlegjavító program pedagógusokat sújtó intézkedését.

A Pedagógusok Szakszervezete hétfőn jelentette be, hogy sztrájkbizottság létrehozását kezdeményezik; a szakszervezet elnöke korábbi közlésük szerint ezen a héten egyeztet a kérdésben a PDSZ elnökével, és tárgyalnak a közoktatás többi ágazati szakszervezetével is.

– MTI –