Az ÓAM-Ózdi KC kézilabdázói optimistán várják az őszi mérkőzéseket

Akt.:
Az ÓAM-Ózdi KC kézilabdázói optimistán várják az őszi mérkőzéseket
Az ÓAM-Ózdi KC kézilabdázói optimistán várják az őszi mérkőzéseket
Ózd – Az NB I/B-s férfi kézilabda-csapat szerdán 18 órától a Füzesabony elleni Magyar Kupa találkozóval kezdi a szezont.

Szűk hathetes közös munka után az első éles fellépés előtt áll az ÓAM-Ózdi KC NB I/B-s férfi kézilabda csapata. A piros-kékek szerdán 18 órától a Magyar Kupa 1. fordulójában a szintén másod osztályú Füzesabonnyal csapnak össze hazai körülmények között. A kupameccs után a bajnoki rajtra sem kell sokat várni, hiszen vasárnap – szintén pályaválasztóként – a Balassagyarmat ellen kezdheti meg a pontgyűjtést Szakál György gárdája. Az elmúlt időszakban a csapat a Városi Sportcsarnokban hangolt az előtte álló feladatokra, amit hét felkészülési találkozóval fűszereztek meg.

Új csapat épül

– Ezeken a mérkőzésen természetesen nem az eredmény volt az elsődleges szempont, hanem az, hogy megtaláljuk az új csapatunkat – vonta meg a mérleget Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője. – A kezdő sorunk kialakult, és a keret többi tagjának is megvan a helye a játékrendszerben. Örülök, hogy a korábbinál nagyobb a merítési lehetőség, hiszen minden posztra két azonos, vagy közel azonos játékossal rendelkezünk. A nyári szünetben nagy volt a jövés-menés, többen távoztak, de nyolc új kézilabdázó érkezett. Sokat dolgoztunk, de nyilván idő kell, amíg mindenki elsajátítja a játékrendszert. Ettől függetlenül bizakodó vagyok, nagyon remélem, hogy a tervezett céljainkat el tudjuk érni a következő szezonban.

Az ÓAM-Ózdi KC elé a klub vezetése az első hat közé jutást tűzte ki, ami nem lesz egyszerű feladat, hiszen a riválisoktól érkező hírek is arról szólnak, hogy mindenki igyekezett jelentősen megerősíteni a sorait. Ózdon egyébként a névadó partnernek és az önkormányzatnak köszönhetően az elmúlt évekhez képest nyugodtabb a háttér, ami vélhetően kihatással lesz a gárda teljesítményére is. Az első feladat a szerdai Magyar Kupa mérkőzés lesz, a hazai debütálás pedig mindig fontos egy csapat életében.

– Nagyszerű alapozó időszakon vagyunk túl – tette hozzá Losonczi László, az ÓAM-Ózdi KC kapusa, csapatkapitány. – A tavalyi garnitúra erősségeit sikerült megtartani, hozzájuk pedig olyan új játékosokat szerződtetni, akik tényleg húzóemberek lehetnek. Természetesen nagyon várjuk már a rajtot, hazai pályán szeretnénk győzelemmel nyitni a Magyar Kupában, és a bajnokságban is. Tudjuk, hogy egyik mérkőzés sem lesz könnyű, ám a közönség támogatásával sikerrel vehetjük mindkét akadályt, ami tovább javíthatná az amúgy sem rossz hangulatot.

– Teremy Andrea –


Jöttek-mentek

Érkezők:

Sándor Roland (irányító, Dabas), Horváth Szilárd (balátlövő, Törökszentmiklós), Vladimir Cupkovic (szerb, jobbszélső, Klub Lavovi), Tóth Koppány (kapus, PSV Alemennia Vaehringen), Barta Dániel (irányító, TuS Helmlingen), Menyhárt Máté (balszélső, Eger, kettős játékengedéllyel), Szilágyi Dávid (beállós, Eger, kettős játékengedéllyel), Csépányi Gergő (beállós, Balatonfüred).

Távozók:

Harkó Krisztián (jobbszélső, Kazincbarcika), Kóródi Koppány (jobbszélső, Málta), Gyuris Patrick (beállós, ?), Tóth Mihály (kapus, Vác), Kalics Vitomir (jobbátlövő, ?). Frederik Pillár (beállós, kettős játékengedéllyel, Kazincbarcika).Sporthírek


hirdetés


hirdet�s