Az ÁNTSZ hallgatja meg az ételmérgezett betegeket – még nincs meg a kórokozó

Az Állami Népegészségügyi és Tisztifőorvosi szolgálat munkatársai hétfőn délelőtt folyamatosan hallgatják meg a Forma-1 helyszínéről ételmérgezés miatt a kórházba került embereket. A kórokozó még nincs meg, de a laborvizsgálatok már kimutattak szennyezettségre utaló baktériumokat az ételmintákon.

Szabó Enikő, megbízott regionális igazgatóhelyettes, az ÁNTSZ Közép-Magyarországi Regionális Intézetének munkatársa a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a Forma-1 helyszínén ételmérgezést okozó kórokozó felkutatása a beérkezett minták alapján már megkezdődött. Az ételmintákon már találtak olyan baktériumokat, amelyek a minta szennyezettségét mutatják, de a végleges eredményre még néhány napot várni kell.

Szabó Enikő elmondta, hogy a hivatal munkatársai hétfőn a Szent László kórházban megkezdték a betegek meghallgatását. Erre azért van szükség, hogy kiderüljön, melyik helyeken fogyaszthattak fertőző ételt.

A kórházból egy gyerek már vasárnap eltávozhatott, a felnőttek közül négy külföldi hétfőn délelőtt ment el a kórházból – tette hozzá Szabó Enikő. A kórház ügyeletes orvosa, Várszegi Ágnes korábban úgy nyilatkozott, hogy a betegek jobban vannak és hétfőn nagy részük elhagyja a kórházat.Sporthírek