Az NGM felbontotta a PannErgy leányvállalatával kötött támogatási szerződést

Akt.:
Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) – Felbontotta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Kistokaji Üvegház Projektre a PannErgy leányvállalatával, a PannTerm Kft.-vel 2013-ban kötött támogatási szerződést, mivel a cég nem tudott megfelelni a szerződésben foglaltaknak – közölte a PannErgy Nyrt. pénteken az MTI-vel.

A beruházás megvalósulását régészeti feltárások miatti költségnövekedés és finanszírozási nehézségek hátráltatták – indokolták.

A közlemény szerint a pályázaton elnyert több mint 2,8 milliárd forint állami támogatásra nem nyújtott be kifizetési igényt a vállalat az NGM-nek, így visszafizetési kötelezettség sem keletkezett.
Az anyavállalat ismertette: a kistokaji régészeti vizsgálat kimutatta, hogy a terület jelentős részén és annak környezetében is kiterjedt méretű régészeti lelőhely terül el. Az értékek megóvása miatt a kistokaji projekt kivitelezéséhez további régészeti vizsgálatok és örökségvédelmi intézkedések váltak szükségessé, amelyek nagymértékű költségnövekedést és a kivitelezés időbeli elhúzódását eredményezték volna – írják.

Jelentős kockázati elemmé vált a projekt finanszírozásának teljesíthetősége is, mivel a PannTerm Kft. több mint egy éves tárgyalássorozat után sem kapott megfelelő finanszírozási ajánlatot.
Bokorovics Balázs, a PannErgy Nyrt. igazgatótanácsának elnöke a közlemény szerint azt mondta: a társaság mindent megtesz azért, hogy a 2014-2020-as fejlesztési időszakban akár finanszírozással együtt nyerhessen el európai uniós forrást, amelyben olyan partnerrel vehet részt, akivel pénzügyileg és szakmailag is meg tudja valósítani a projektet.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s