Az NFA biztosítja az állami földterületet a Start közfoglalkoztatási programhoz

Budapest, 2012. május 16., szerda (MTI) – A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) a közfoglalkoztatási programok elindításhoz, eredményes végrehajtásához a kijelölt területeket átmenetileg megbízási szerződés keretében biztosítja az önkormányzatok számára – közölte az NFA szerdán.

A földalapkezelő tájékoztatása szerint a vonatkozó kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően 165 településen mintegy 1.400 hektár hasznosítatlan területet jelölt ki az önkormányzatok programjának megvalósításához.

A Belügyminisztérium által kiírt pályázat eredményeként a kormány döntésének megfelelően a határozott időre szóló közfoglalkoztatási célú ingyenes vagyonkezelési szerződéseket az NFA köti meg az előírásokat teljesítő önkormányzatokkal.

Közleményében az alapkezelő kiemeli: a kormányprogram kiemelt pontja a munkahelyteremtés, ezen belül a közfoglalkoztatás. A program végrehajtásához állami földterületekre van szükség, a magyar állam nevében a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet a kapcsolódó támogatást folyósító Belügyminisztériummal és a települési önkormányzatokkal történt előzetes egyeztetés alapján jelöli ki a használatba adható területeket.

– MTI –