Az NB II-es ligában szerepelhet a Kazincbarcika

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöksége finomította korábbi döntését, amely a Vegyész RC-Kazincbarcika férficsapatának kizárásáról szólt: a borsodi egyesület az összes utánpótlás-bajnokságban részt vehet, a felnőttek pedig az NB II-es ligában indulhatnak.

Az MRSZ kedden arról határozott, hogy a háromszoros bajnok nevezési hiányosságok miatt nem vehet részt a 2008/2009-es idényben. Az együttes illetékesei ugyanis a második póthatáridőre sem juttatták el maradéktalanul jelentkezésüket a szövetséghez, mivel nem rendelkeztek APEH-igazolással.

A szövetség tájékoztatása szerint Kárpáti László, a Vegyész szakosztályelnöke pénteken kiegészítette a hiányzó okirattal a nevezést, ezért lett újra téma a borsodiak kizárása a szombati rendkívüli elnökségi ülésen.

A tagok egyetértettek abban, hogy a teljes kizárás a sportág halálát jelentené a városban. Mivel Kazincbarcika híres és eredményes utánpótlásbázis, amelynek megmentése az egész magyar röplabdasport számára nagyon fontos, az elnökség finomított a korábbi döntésen.