Az MVSC ezúttal sem veszíthet semmit

Tisztességes helytállásra készülnek
Tisztességes helytállásra készülnek
Miskolc – Pénteken este a fővárosban lépnek pályára az Albrecht-MVSC-MVSI női röplabdázói.

A sereghajtóként, pont nélkül álló borsodiak az élvonalbeli pontvadászat 16. fordulója keretében 18 órától a TFSE csapatával mérik össze tudásukat.

Magukhoz tértek

– Pályaválasztóként, még tavaly, 3:1-re kaptunk ki a TFSE-től – mondta Kerekes Attila, az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI vezetőedzője. – Az első játszmában jó teljesítményt nyújtottunk, s bár a végére kissé elaludtunk, szoros küzdelemben jobbnak bizonyultunk. Ezt követően magukhoz tértek a fővárosiak és fordítottak.

A zöld-fehérek pénteken meglehetősen korán, 13 órakor indulnak Budapestre. Ennek okaként a tréner az útviszonyokat, sőt a taxisok sztrájkját is megemlítette – vagyis minden akadályt figyelembe vesznek. Hazatérésük pedig éjfél előtt aligha történik meg, hiszen a nagyok után még a juniorok is csatázni fognak.

A TFSE gyengült

Arra a kérdésre, hogy mit vár lányaitól, Kerekes Attila így felelt:

– Szeretném, ha a csapat ugyanolyan jó teljesítménnyel rukkolna ki, mint a Gödöllő ellen itthon. Bár családi gyász miatt nem láttam az összecsapást, de tudom, hogy a tőlünk lényegesen nagyobb játékerőt képviselő Pest megyeiekkel szemben mindent megtettek a lányok a helytállás érdekében. Most ugyanezt kérem tőlük: lelkesedjenek, akarjanak, továbbá keményen nyissanak és ügyesen fogadják a szervákat. Ezek az úgynevezett alapok, amelyekre lehet és kell építeni. Nem gondolkozom vereségben vagy győzelemben, akkor leszek elégedett, ha önmagunkhoz képest mindent megteszünk. Azt is hangsúlyoztam tanítványaimnak, hogy bátran támadjanak, vállaljanak egészséges rizikót, hiszen – pillanatnyi helyzetünket figyelembe véve – idegenben semmit nem veszíthetünk, csak nyerhetünk. Úgy gondolom, képesek vagyunk arra, hogy meglepjük a TFSE-t, aztán majd a pályán dől el, hogy ez mire lesz elegendő. A malmunkra hajtja a vizet, hogy a fővárosiak meggyengültek, ugyanis egy-két játékos távozott tőlük, mi pedig ezúttal teljes kerettel utazunk és állunk ki velük szemben. Betegünk ugyan van, de sérültünk nincs, így csereként is lesz „merítési” lehetőségem.

ÉM-KTSporthírek


hirdetés


hirdet�s