Az MVLC kupa-kívánsága: elkerülni a négy nagyot

Az MVLC kupa-kívánsága: elkerülni a négy nagyot
Miskolc – Október 2-án derül ki, hogy ki lesz a Pann­Ergy-MVLC ellenfele a Magyar Kupa-negyeddöntőben.

Az előző hét végén a Magyar Kupa selejtezőit rendezték meg a férfiaknál, megyénk képviselője, a Pann­Ergy-MVLC hazai medencében, a miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszodában küzdött riválisaival, sorban: a PVSK-Mecsek Füszérttel, a Tatabánya VSE-vel, a Metalcom Szentessel, illetőleg a ZF Egerrel. Milicicék első három riválisukat magabiztosan győzték le, így már annak tudatában ugrottak medencébe vasárnap este a Bajnokok Ligája-résztvevő Egerrel szemben, hogy „tutira” bekerültek a legjobb nyolc közé, a kérdés csak az volt, hogy mindezt az első vagy a második pozícióban teszik.

Dr. Sike József vezetőedző szakmai okok miatt – miután a negyeddöntő párosításánál, amelyet október 2-án tartanak nem számít, hogy ki, milyen pozícióban jutott tovább a csoportküzdelmekből – már pihentette két légiósát, a montenegrói-magyar Misic Sasát, és az Egyesült Államok-beli Alex Bowent, míg Nagy Ádám eltiltás miatt nem állhatott a szakvezető rendelkezésére a végül 11-4-es egri sikert hozó összecsapáson.

Nincs kiemelés

– Nem lesz majd kiemelés, egy urnába bedobják valamennyi csapat nevét, és úgy sorsolják ki a negyeddöntőket, ezért nem számított, hogy elsők vagyunk vagy másodikok, vagyis nem kellett vérre mennünk a hevesiekkel – világította meg a hátteret dr. Sike József. – Nekünk ekkor fontosabb volt egy-két ember pihentetése, míg az egriek, miután szabad kártyát kaptak a BL-ben, játszhattak egy jót. Már előretekintettünk, hiszen csütörtöktől vasárnapig Európa Kupa-meccsek várnak ránk, és olyan helyzetben vagyunk, mint az a pókeres, akinek meg kell tanulnia eldobni az ászait. A szezonban lesz körülbelül 60 mérkőzésünk, sakkozni kell a játékosokkal, az idővel.

Az első kipipálva

Annyit még mondtunk a szakvezetőnek, hogy az első három meccsük elég könnyűre sikeredett…

– A felvezetőben is azt mondtam, nem kell frenetikusan pólóznunk, hanem nyernünk kell azok ellen a csapatok ellen, amelyek tavaly mögöttünk voltak. Idén is arra álltunk össze, úgy építkeztünk, hogy szeretnénk megtartani a bajnoki ötödik pozíciónkat – hangoztatta dr. Sike József. – Vagyis az első három mérkőzésen kötelező volt a győzelem, és ezt teljesítették a játékosok, örülünk annak, hogy az első kitűzött célunkat, a továbbjutást kipipáltuk.

Mint már írtuk: a jövő héten hétfőn kiderül, hogy az MVLC kivel csatázik majd a négybe jutásért, a PannErgy vezetőedzőjének természetesen van kívánsága ezen a téren.

– Ez nem kívánság, csak tény, hogy van a négy nagy klub, a Szolnok, az Eger, a Ferencváros és az OSC, melyek ellen kevesebb az esély a továbblépésre, mint mondjuk a Kaposvárral, a Vasassal vagy a Honvéddal szemben – jegyezte meg a borsodiak trénere. – Tavaly megkaptuk az Egert, amivel gyakorlatilag minden eldőlt, szóval jó lenne, ha a szerencse egy kicsit a mi oldalunkra állna, de majd meglátjuk…

A miskolci pólósok hétfőre teljes pihenőt kaptak, a hét második felében sorra kerülő nemzetközi szereplésre ma este kezdik el a felkészülést.

– Molnár István –


Kupatények

A férfi Magyar Kupa negyeddöntőjébe jutott csapatok:

  • A-Híd-OSC-Újbuda,
  • Ferencváros-PQS Waterpolo,
  • Kaposvári VK,
  • PannErgy-Miskolci VLC,
  • Racionet-Honvéd,
  • Szolnoki Dózsa,
  • VasasPlaket,
  • ZF-Eger.

A következő kört november 25-26-án bonyolítják le, oda-visszavágós alapon.