Az MVK Zrt. készül a melegre

Illusztráció - Az MVK Zrt. készül a melegre
Illusztráció - Az MVK Zrt. készül a melegre
Miskolc – Megkezdte a felkészülést az MVK Zrt. a meleg, nyári időjárásra a klímával ellátott autóbuszok tekintetében. A járműflottában 35 darab Neoplan típusú autóbusz és a VOLVO hibrid járműve rendelkezik utastéri klímával. Az esetlegesen meghibásodott klímaberendezések javítása folyamatos, kiemelt figyelmet fordítunk a klímás járművek ellenőrzésére.

Munkatársaink mérik a Neoplan autóbuszokon az utastéri hőmérsékletet és a klímát 24 fok felett (automatikusan bekapcsol) kötelező használni. Arra azonban fel szeretnénk hívni a figyelmet, hogy a klíma berendezés akkor tud hatékonyan működni, ha az ablakok zárva vannak, ellenkező esetben a klíma hatékonysága nagymértékben csökken.

Járművezetőink számára május 23-tól megengedett a formaruha nyári változatának viselete, amikor azt a hőmérséklet is indokolja.


Adatok

  • Egy nap alatt egy autóbuszon lehet elvégezni a klímaberendezés javítását. Ez magába foglalja a rendszerben tapasztalható nyomások, a szűrők, a kompresszor olajszint illetve a tömszelence ellenőrzését, a gázlefejtést, a nitrogénes feltöltést, nyomáspróbát. Ezen kívül a kb. 50 méteres rendszer (csövek, szelepek stb.) átvizsgálása, a szökési hely megtalálása illetve a próba és ellenőrzés is a klímajavítás folyamatának részét képezi.
  • 1 db személygépkocsiba átlagosan 400-800 g, maximum 1 kg klímagázt kell tölteni, míg autóbuszainkba átlag 15 kg-ot.
  • 15 kg klímagáz költsége: 72972 Ft.
  • Egy járművön egy meghibásodott klímakompresszor csere költsége: 884.000 Ft
  • Az MVK Zrt. átlagosan egy jármű éves klímajavítására 250.000 Ft-ot költ.

– Miskolc Városi Közlekedési Zrt. –

Címkék: , , ,