Az MVK válaszra sem méltatta a miskolci sztrájkolókat

Akt.:
Az MVK válaszra sem méltatta a miskolci sztrájkolókat
© Illusztráció: Cziffra Andrea
Miskolc – Az MVK válasz nélkül hagyta az elégséges szolgáltatások mértékéről szóló ajánlatukat, így – ígéretükhöz híven – bírósághoz fordultak a miskolci közlekedési dolgozókat képviselő szakszervezetek – írja a Nol.hu.

A szakszervezetek több sikertelen egyeztetés után a múlt héten hétfőn közölték az MVK-val, hogy tervezett sztrájkjuk idejére a törvényben meghatározott minimumnál valamivel nagyobb, 68 százalékos arányban vállalják az elégséges szolgáltatásokat. Ez azt jelenti, hogy az óránkénti három járat helyett csak kettőt indítanak, ott viszont, ahol ennél ritkábban közlekedik a busz vagy a villamos, akár egy óra is lehet a várakozási idő egy járat megérkezéséig.

Zelenka László ­szakszervezeti vezető arról tájékoztatta a Népszabadságot, hogy türelmesen várták a munkáltató válaszát, elfogadja-e az érdekképviselet ajánlatát, de az MVK eddig nem reagált. Kedden végül benyújtották a dokumentumokat a bíróságnak, ez alapján fogja a bíró eldönteni, hogy a közlekedést milyen mértékben korlátozhatják a szakszervezetek a sztrájk idején.

Forrás: nol.hu
hirdetés
hirdet�s