Az MSZP visszalépésre kéri Hagyó Miklóst

Az MSZP visszalépésre kéri Hagyó Miklóst
Az MSZP budapesti elnöksége hétfõi rendkívüli ülésén, egyhangúlag arra kérte Hagyó Miklóst, hogy lépjen vissza egyéni képviselõ-jelöltségétõl és mondjon le a fõvárosi listán kijelölt helyérõl.

Hagyó Miklóst az MSZP a XII. kerületben egyéni jelöltként kívánta indítani, míg a fõvárosi lista 3. helyén is a volt fõpolgármester-helyettes szerepel. Hagyó Miklós jelenleg országgyûlési képviselõ. A fõvárosi MSZP budapesti kérdésnek tekinti Hagyó Miklós ügyét, ezért nem kérték, hogy mondjon le errõl a mandátumáról is. Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke hétfõn azt mondta, hogy a Hagyó Miklóssal folytatott négyszemközti beszélgetésen a volt fõpolgármester-helyettes úgy fogalmazott, hogy “nem kíván mentelmi joga mögé bújni”. Burány Sándor a Független Hírügynökség kérdésére nem kívánt arról beszélni, hogy mi történik, ha Hagyó Miklós nem lép vissza. A politikus azonban hozzátette: még ezen a héten le kívánják zárni az ügyet.

Az atv.hu múlt szombaton számolt be arról, hogy Antal Attila és Balogh Zsolt korábbi BKV-vezetõk terhelõ vallomást tettek Hagyó Miklósra, aki fõpolgármester-helyettesként felügyelte a közlekedési társaság mûködését. Információik szerint hétfõtõl már az ügyészség folytatja az ügy szálainak felgöngyölítését, ez pedig forrásuk szerint azért indokolt, mert az ügynek komoly politikai szála van.

A Független Hírügynökség többször kereste Hagyó Miklóst, ám a politikust nem sikerült elérni.