Az MSZP tiltakozik az szja kétharmados törvényben való rögzítése ellen

Akt.:
 Budapest  (MTI) – Az MSZP elfogadhatatlannak tartja Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter arra vonatkozó javaslatát, hogy az Országgyűlés kétharmados törvényben rögzítse az egy kulcsos, legfeljebb 16 százalékos személyi jövedelemadót.

Katona Tamás, a szocialista párt elnökségi tagja a tárcavezető fn.hu-nak adott interjújára reagálva hangsúlyozza: a Fidesz egy ilyen lépéssel “világossá tenné, hogy nem hajlandó változtatni az igazságtalan adórendszeren, és nem ad esélyt a szegényeknek tisztességes megélhetésre”.
Az MSZP szerint az egykulcsos szja a gazdagok javára érinti hátrányosan a társadalom szerényebb jövedelemmel rendelkező rétegét, a becsületesen dolgozó emberek pedig sok esetben a kompenzáció mellett is rosszabbul járnak. Az ellenzéki párt politikusa ezért felszólítja a kormányt, hogy vesse el az adótörvény kétharmados védelmének ötletét, és dolgozzon ki egy olyan igazságos adórendszert, amellyel valóban jól járnak az emberek. Katona Tamás szerint a kabinet ehhez segítséget találhat a szocialisták által korábban benyújtott adótörvény-javaslatában is.

-MTI-