AZ MSZP szerint több jutott a családok támogatására az elmúlt nyolc évben

Felére esett vissza az infláció, nõtt az életszínvonal az elmúlt nyolc év szocialista kormányzása alatt Magyarországon. – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján az MSZP Veszprém megyei elnöke. Pál Béla szerint az ország eredményesen kezelte a válságot is.

Az elmúlt nyolc év szocialista kormányzása alatt felére esett vissza az infláció, és 2010-re csaknem 30 százalékkal emelkedett a bérek reálértéke is. – mondta az MSZP Veszprém megyei elnöke. A kormány a válság ellenére is kétszer annyit költött a családok támogatására, mint 2002-ben, és az átlagos nyugdíj összege is duplájára nõtt. Míg 2001-ben alig több mint 38000 forint volt, 2010-ben már átlagosan 85000 forintnál is több pénzt kaptak a nyugdíjasok.

Pál Béla szerint Magyarország eredményesen kezelte a válságot is és 2010-re sikerült elérni, hogy 10 munkavállalóból 9 a legalacsonyabb adókulcs szerint adózzon.

Pál Béla elmondta: Az utóbbi nyolc évben Veszprém és környéke több mint 20 milliárd forint hazai és uniós forrást nyert el, melybõl utak épültek, iskolák újultak meg és jelentõs fejlesztés valósulhat meg a megyei kórházban és a Pannon Egyetemen is. Csaknem 7000 panellakást korszerûsítettek és elindult a 8-as út gyorsforgalmi úttá bõvítése valamint a veszprémi belváros rehabilitációja is.

Brantmüller László az MSZP megyei alelnöke, a párt 6. számú országgyûlési képviselõjelöltje azt mondta: az MSZP programjában nincs ígérethalmaz, a jövõt az összefogásra kell alapozni. Úgy fogalmazott: az országnak nem durcás kisgyerek módjára viselkedõ vezetõkre van szüksége.