"Az MSZP riogatja az embereket"

Miskolc – A Fidesz reagált a szocialista képviselők keddi sajtótájékoztatójára. Szerintük az MSZP lejárató kampányba kezdett. Kérik: mutassák be az állítólagos hanganyagot, amelyen Orbán Viktor beszél.

A napokban Orbán Viktor, a szocialisták által titkosnak vélt programjáról tartott sajtótájékoztatót az MSZP megyei szervezete, Gúr Nándor, megyei elnökhelyettes és dr. Tompa Sándor országgyűlési képviselő. E tájékoztató apropóján hívott össze sajtótájékoztatót szerdán a Fidesz miskolci szervezete nevében, Pelczné dr. Gáll Ildikó (Fidesz) országgyűlési képviselő, valamint dr. Szinay Attila, a párt miskolci frakcióvezetője.

A frakcióvezető elmondta: a szocialista párt saját politikai érdekeinek megfelelően értékeli az álítólagos Orbán-beszédet. Amikor is – folytatta – azzal riogatják az embereket, hogy egy esetleges kormányváltás esetén, a Fidesz leállítaná az állami beruházásokat. Az MSZP talán azért kezdett lejárató kampányba, mert belátja, előrehozott választásokra lesz szükség – vélekedett.

Titkos?

Pelczné dr. Gáll Ildikó is egyetértett ezzel, mint mondta: „Úgy tűnik, a két szocialista képviselő parancsot kapott, hogy mocskolódó kampányt folytassanak. Felszólította őket: álljanak elő azzal a hangannyaggal, amelyen állítólag Orbán Viktor beszél, mutassák meg, hogy létezik!

Az országgyűlési képviselő a Fidesz programjátból ismertetett részleteket, amely – ahogy ő fogalmazott – a szocialisták szerint titkos program. Hozzátette: az interneten bárki megtekintheti.
Pelczné dr. Gáll Ildikó kiemelte a programjukból: a kormányzati pénzek átláthatóságát. Ezzel kapcsolatban említette a Zöld Nyíl villamosprojektet, amely – szerinte – három év alatt sem juott el arra a szintre, hogy Brüsszelbe benyújtsák. Hozzátette: ez valószínüleg több millióba került már a városnak, de végeredmény még nincs.

A Fidesz-program nyugdíjasokra vonatkozó részét is ismertette a képviselő: a párt célja, hogy a nyugdíjak reálértékét megőrizzék.

Címkék: , ,