Az MSZP nem akarja kisajátítani a Kossuth-címert

Budapest, 2012. október 31., szerda (MTI) – Az MSZP nem akarja kisajátítani a Kossuth-címert – közölte Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja szerdán újságírói kérdésre.

A Magyar Nemzet írt arról, hogy a Kossuth család tiltakozik, amiért Mesterházy Attila MSZP-elnök október 23-án felszólította híveit, hogy legyen a Kossuth-címer a demokraták összetartozásának jelképe, és viseljék azt “az új köztársaság megszületéséig”. Kossuth László médiajogász, a politikus legközelebbi leszármazottja a napilaphoz eljuttatott közleményében családja nevében azt írta: felháborodva olvasta Mesterházy felhívását, amellyel szerinte ismét megpróbálják Kossuth Lajos nevét kisajátítani.

A címeres kitűzőt szerdai sajtótájékoztatóján is viselő Korózs Lajos az ezzel kapcsolatos kérdésre azt mondta: az MSZP nem sajátítja ki a jelképet, a pártelnök ugyanis az összes demokratát annak viselésére kérte.

“A Kossuth-címer a magyar függetlenség, a szabadság és a testvériség jelképe volt az 1848-as forradalomban és azt követően. Kossuth Lászlónak szíve joga ilyet kérni, én azonban viselni fogom a Kossuth-címert. A családom Kossuth Lajos harcostársa volt, és minisztert adott ennek az országnak 1848-ban” – mondta Korózs Lajos, aki életrajza szerint édesanyja révén Mészáros Lázár, az első felelős magyar kormány hadügyminiszterének leszármazottja.

– MTI –

Címkék: ,