Az MSZP második kérdése Orbán Viktorhoz

Az MSZP szerint Orbán Viktornak dönteni kell, hogy továbbra is fenntartja-e a “bojkott-politikáját” a kormány ellen, vagy hajlandó visszatérni a parlament keretei közé – jelentette ki Kiss Péter az MSZP alelnöke csütörtökön.

A nagyobbik kormánypárt a héten három kérdést tesz fel Orbán Viktornak, amelyre világos és egyértelmű válaszokat várnak. Elsőként Újhelyi István alelnök kérdezett kedden: a Fidesz elnöke mikor határolódik el a pártját körülvevő szélsőségektől?

Kiss Péter csütörtöki második kérdésében arra kiváncsi: hogy az ellenzéki politikus személyes céljai helyett mikor hajlandó az ország érdekeivel foglalkozni. A szocialista politikus hat területet is említett, amelyeken várják a Fidesz és Orbán Viktor állásfoglalását és javaslatait, melyekkel bebizonyíthatnák, hogy az utcai nyomásgyakorlás helyett a parlamenti kereteken belül képzelik el a további politizálást. A hat terület a gyermekszegénység, az időskorúak biztonsága, a hátrányos helyzetűek segítése, a fejlesztéspolitika, a biztonság és az egyéni, regionális, illetve nemzetközi verseny kezelése.