Az MSZP kivonul a magánnyugdíjpénztárak parlamenti vitájáról

Az MSZP kivonul a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvénycsomag hétfő esti általános vitájáról – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Mesterházy Attila. Az MSZP elnöke hozzátette: nem kívánnak bűntársak lenni 3 millió ember kifosztásában. A szocialisták a részletes vitában és a szavazásokon sem vesznek részt.

Az MSZP – amint lehetősége lesz rá – kárpótolni fogja azokat, akiktől az állam el kívánja venni nyugdíjmegtakarításait – mondta hétfőn Mesterházy Attila. Az MSZP elnöke jogi és politikai felelősségre vonást is kilátásba helyezett, ha a törvénycsomagot a jelenlegi formájában elfogadják.

Az MSZP létrehoz egy nyugdíj kerekasztalt, amely a stabil nyugdíjrendszerről kíván szakmai és társadalmi vitát folytatni. Az MSZP elnöke arra kérte az Alkotmánybíróságot, hogy még a téli szünet előtt vegye majd napirendjére a törvény elfogadását követő beadványt. Az MSZP, ahogyan a magánpénztárak ügyében most, úgy a jövőben más kifogásolható kormányzati döntésekhez sem kíván tettestárs lenni – fogalmazott Mesterházy Attila. Az MSZP elnökének sajtótájékoztatóján felsorakozott szinte a teljes frakció, köztük Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök is.