Az MSZP kész az EU-hoz fordulni a Jobbik tervei miatt

A Jobbik ismét megerősítette rémületes elképzelését a cigánykérdés ügyében, melyet az MSZP határozottan elutasít és korábban felszólította a Fideszt is, hogy határolódjon el a Jobbik elképzelésétől, ezt azonban a mai napig hiába várják – reagált Teleki László az MSZP elnökségének tagja a Jobbik szerdai bejelentésére.

A Jobbik közrendvédelmi telepek létrehozásával és a “közrendet veszélyeztető egyének” bezárásával rendezné a “cigánykérdést.” A kettős kordonnal körbevett területen rendőri, illetve csendőri felügyelet mellett élhetnének az emberek, akik csak regisztráció után hagyhatnák el a telepet, ahonnan este 10 után kijárási tilalom lenne.

Teleki László szerdai közleményében felszólítja az Orbán-kormányt, hogy sürgősen és határozottan határolódjon el a Jobbik elképzelésétől, miszerint hermetikusan lezárt közrendvédelmi telepekbe zárná a cigányokat.
Amennyiben a Fidesz-KDNP nem lép, úgy kénytelenek lesznek jelezni az EU illetékes szerveinek, hogy a demokráciát súlyosan veszélyeztető ügyben az Orbán-kormány cinkosan hallgat – zárul a közlemény.
– Független Hírügynökség –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s