Az MSZP köszönetet mondott Bajnai Gordonnak

Megköszönte Bajnai Gordon elmúlt egy évi munkáját a szocialista párt frakcióvezetője, miután Orbán Viktort szombaton délelőtt megválasztotta az Országgyűlés Magyarország új miniszterelnökének.

Mesterházy Attila közleménye szerint az elmúlt egy év munkájának eredménye, hogy mára erősebb lett az ország, újra beindult a növekedés, nagyobb biztonságban vannak az emberek. A frakcióvezető azt is kiemeli, hogy egy évvel ezelőtt tudták: a felelősség nagy, a feladat pedig nehéz lesz. De a kormány és az MSZP közösen vállalta és végigvitte mindazt, amit egy év alatt lehetett. “Sikerült megvédeni az országot, a magyar embereket, a családokat és vállalkozásokat a válság súlyosabb hatásaitól” – fogalmaz. Emlékeztet, hogy több területen kezdődtek és zajlottak mély szerkezeti változtatások: a nyugdíjrendszer fenntarthatóbb és biztonságosabb, a szociális rendszer célzottabb, hatékonyabb és igazságosabb, az adórendszer pedig versenyképesebb lett mára.

A szocialista politikus szerint a válságkezelés sikerét bizonyítja, hogy az Európai Unión belül Magyarországon az egyik legalacsonyabb a költségvetési hiány, az egy évvel ezelőtti szinthez képest jelentősen megerősödött a forint, mérséklődik az ország eladósodottsága, az utóbbi hónapokban pedig nemcsak beindult, de a térségben nálunk az egyik legnagyobb arányú a gazdasági növekedés, és minden környező országénál jobbak hazánk gazdasági kilátásai.

Mesterházy Attila azt is leszögezi, hogy az ország elmúlt egy évi közös erőfeszítéseinek köszönhetően Bajnai Gordon ma nyugodt lelkiismerettel adhatta át a kormányzást, az MSZP pedig büszkén vállalhatja a válságkezelés eredményeit. A politikus szerint “az egész nemzet érdeke, hogy az új kormány ne rombolja és veszélyeztesse a mára elért eredményeket, hanem ezekre építve vezesse tovább az országot”.

A Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportja egy kifejezi köszönetét Bajnai Gordonnak, a leköszönő válságkezelő kormány miniszterelnökének – teszi hozzá.