Az MSZP három kérdése Orbán Viktorhoz

Az MSZP a következő napokban összesen három “világos és egyértelmű” kérdést tesz fel Orbán Viktornak az elmúlt hetekben mutatott politikájával kapcsolatban, ezek közül az első, hogy mikor határolódik el a pártját körülvevő szélsőségektől – jelentette be a nagyobbik kormánypárt alelnöke kedden.

Újhelyi István hangsúlyozta, hogy Orbán Viktornak egyértlmű és világos választ kell adnia arra: mikor határolódik el a frakciójában ülő, illetve vele szövetséges politikusoktól, a március 15-én a főpolgármestert megdobálóktól, illetve azoktól akik “megpróbálták szétüvölteni az ünnepi megemlékezést, majd meghallgatták a Fidesz elnökének beszédét” – mondta az MSZP alelnöke.

Újhelyi hozzátette, hogy Orbán Viktor tökéletesre fejlesztette azt a tulajdonságát, hogy utólag letagadható mondatokban ad utasításokat a szélőségeseknek. Így például március 15-én sem azt mondta, hogy gyújtogassana kukákat és Molotov-koktélokkal dobálják a rendőröket, hanem csak azt hogy bátor dolog szembeszállni a gonosz símaszkos rendőrökkel. Valamint azt sem mondta, hogy fenyegessék meg halálosan és dobálják kövekkel, tojással a kormáyfőt, hanem csak azt, hogy a kabinet illegitim és el kell kergetni. Újhelyi szerint itt az ideje, hogy a Fidesz elnöke egyenesen beszéljen.