Az MSZP harmadik kérdése Orbán Viktorhoz

Az MSZP azt szeretné tudni, hogy Orbán Viktor mikor kér bocsánatot a rendőrségtől, amiért korábban alaptalanul rágalmazta a testületet – mondta pénteken Simon Gábor a nagyobbik kormánypárt választmányának elnöke.

Az MSZP a héten három kérdést tett fel Orbán Viktornak, amelyre világos és egyértelmű válaszokat várnak. Elsőként Újhelyi István alelnök kérdezett kedden: a Fidesz elnöke mikor határolódik el a pártját körülvevő szélsőségektől, másodikként pedig Kiss Péter alelnök csütörtökön azt szerette volna tudni: meddig tartja fenn Orbán Viktor a “bojkott-politikáját” és mikor tér vissza a parlamenti keretek közé?

Simon Gábor pénteken hangsúlyozta: a Fidesz elnöke az elmúlt hónapokban politikai érdekből folyamatosan alaptalanul rágalmazta a rendőröket és a rendőrséget. Az MSZP szerint ugyanakkor március 15-én a rendőrség bebizonyította, hogy bár határozottan és keményen lépett fel a rendbontók ellen, de mindezt arányosan, szabályosan és jogszerűen tette. A nagyobbik kormánypárt ezért úgy véli: Orbán Viktornak meg kell követnie a rendőrséget.
A Fidesz elnöke eddig egyik elhangzott kérdésre sem reagált.