Az MSZP-frakció is cáfolja az ingatlanadóról megjelent sajtóhírt

Az MSZP frakciója felháborítónak, megalapozatlannak és tudatosan félrevezetőnek tartja az ingatlanadóról szerdán megjelent sajtóinformációkat. A párt parlamenti képviselőcsoportjának közleménye szerint: a keddi zárt ülésükön nem változtattak az ingatlanadóra vonatkozó korábbi döntésükön, az értékhatárról pedig még a végleges álláspontjuk sem született meg.

Az MSZP frakció már a tavaszi ülésszak végén egyetértett azzal, hogy értékelni kell a korábban bevezetett, 100 millió forintnál értékesebb ingatlanokra kivethető luxusadó működésének eddigi tapasztalatait. Emellett meg kell vizsgálni, hogy az értékhatár csökkentése 50 millió forintos értékhatárig hol és milyen mértékben érintené az ingatlanok tulajdonosait – írta a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményében Kovács Tibor, az MSZP frakcióvezető-helyettese. A kérdésben azonban az MSZP frakciója még nem alakította ki a végleges álláspontját és döntés sem született az ügyben, ezért arra kérték Veres János pénzügyminisztert, hogy a vizsgálatok eredményéről augusztus végéig tájékoztassa a frakciót – áll a közleményben.

A Népszava szerdai számában azt állította, hogy jövőre már nem csak a 100, hanem az 50 millió forintos értéket meghaladó ingatlanok után is meg kell fizetni a luxusadót. Ezt – közlésük szerint – Veres János pénzügyminiszter az MSZP keddi frakcióülésén mondta. A Pénzügyminisztérium szerdán közleményt adott ki, amely szerint még nincs semmilyen döntés a jövő évi adójavaslatokról, így az ingatlanadóról sem. A Független Hírügynökség megkeresésére a tárca sajtóosztályán azt mondták, hogy a keddi MSZP frakcióülésen Veres János nem beszélt az ingatlanadóról, és a lapban megjelent információkat tudatosan félrevezető sajtóhíreknek nevezték.Sporthírek