Az MSZP aktualizálja a Fidesz korábbi benzinár-nyilatkozatát

Akit tankoláskor felbosszant a rekord benzinár, annak jusson eszébe, hogy ez Orbán Viktor gazdaságpolitikájának és Orbán Viktor, Matolcsy György, Kósa Lajos és Szijjártó Péter nagyszerű nyilatkozatainak köszönhető – mondta pénteken Kormos Kata, az MSZP szóvivője, mint fogalmazott, “aktualizálva” Révész Máriusz egyik tavalyi nyilatkozatát.

A szocialisták szerint a kormánynak stabilizálnia kell a forintot és befejezni a kapkodást, a felelőtlenséget, továbbá hiteles gazdaságpolitikával előállni.

Soha nem látott magasságban a benzin ára, de a kormányt ez nem érdekli, ahogyan a devizahitelesek sorsa sem – mondta az MSZP szóvivője pénteken sajtótájékoztatón. Kormos Kata felidézte Szijjártó Péter akkori Fidesz-szóvivő nyilatkozatát, hogy a 300 forintos benzinárnak csak részben a világpiaci ár az oka, mert a környező országokban olcsóbb az üzemanyag. Tavaly pedig Révész Máriusz hárította teljes egészében a szocialista kormányra a magas benzinárat. Kormos Kata, mint fogalmazott, “aktualizálta” Révész nyilatkozatát, és Gyurcsány Ferenc nevét kicserélve szó szerint idézte a Fidesz-képviselő szavait: akit tankoláskor felbosszant a benzin ára, annak jusson eszébe, hogy ez Orbán Viktor gazdaságpolitikájának és Orbán Viktor, Matolcsy György, Kósa Lajos és Szijjártó Péter nagyszerű nyilatkozatainak köszönhető.

Az MSZP szerint a kormánynak helyre kell állítania a forint árfolyamát. Fejezze be a kapkodást és felelőtlenséget, álljon elő hiteles gazdaságpolitikával – mondta Kormos Kata. A szóvivő nem válaszolt a Független Hírügynökségnek arra a kérdésre, hogy az MSZP nem tart-e attól: ugyanúgy demagógiával fogja vádolni őket a Fidesz, ahogy tették azt a szocialisták az idézett nyilatkozatok után.
– Független Hírügynökség –