Az MNB kérte fel a volt rendőrfőkapitányt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kérte fel Bene Lászlót, a tavasszal menesztett országos rendőr-főkapitányt, hogy hétfőtől legyen a bank új biztonsági főnöke. Az MNB sajtóosztálya a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a náluk alkalmazott vezetői kiválasztási módszerek közül a közvetlen megkeresést választották, és több lehetséges jelölt közül döntöttek a volt főkapitány mellett.

A pozíció az MNB elnökének közvetlen irányítása alá tartozik, és az elnök – Simor András, aki március 3-a óta igazgatja az MNB-t – szakmai múltja, képességei és tapasztalatai alapján Bene László mellett döntött. Tekintettel arra, hogy a jegybank biztonsági irányítása kiemelt fontosságú pozíció, így az ehhez szükséges széles körű egyeztetéseket a jegybank megtette – áll a bank tájékoztatójában.

A 60 éves Bene László rendőri pályáját Győr-Moson-Sopron megyében kezdte, munka mellett elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát, majd jogi diplomát is szerzett. 2004 szeptemberétől 2006 májusáig volt országos rendőrfőkapitány.Sporthírek