Az MNB 2006 plusz egy fő a Kossuth téren

Budapest – A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 nevű szervezeten kívül egyelőre csak egy magánszemély jelentett be rendezvényt a Kossuth térre.

A rendőrség mindkét demonstrációt tudomásul vette. A téren azután lehet ismét demonstrálni, hogy a rendőrség hajnalban elbontotta a tavaly október 23-án felállított kordont a Parlament előtti területről.

Mindkét demonstráció kedden délután 5 órától este 9 óráig tart, öt napon át. Ha a szervezők a határidő lejárta után is szeretnének a Kossuth téren gyülekezni, újra egyeztetniük kell a rendőrséggel. Sátrat nem emelnek és színpadot sem állítanak – mondta el a Független Hírügynökségnek Szentendrei Angéla, a Budapesti Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője. Hozzátette, hogy a szervezők gondoskodnak a lebonyolításról, nem kértek segítséget a rendőrségtől.

Gonda László, az MNB 2006 ügyvivője a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta, hogy a téren vigyázni fognak a rendre, nem szemetelnek és a fűre sem lépnek rá, a rendezvény alatt mobil vécék is lesznek a téren.

A rendőrség arról nem adhat tájékoztatást, hogy magánszemélyként ki jelentett be rendezvényt a Kossuth térre. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy egy nő a szervező, és az ő rendezvénye is délután 5-től este 9-ig tart majd.Sporthírek