Friss hírek

2009.06.22. 12:50

Parlament - Fodor Gábor: közösen kell fellépni a pártoknak a szélsőjobb ellen

<p>Az SZDSZ elnöke szerint az első számú nemzeti ügy Magyarországon most a szélsőjobb elleni közös fellépés. Fodor Gábor azt mondta napirend előtti felszólalásában hétfőn a parlamentben, hogy a közéletben mindenki azt keresi, ki tehet a szélsőjobboldali erők megerősödéséről. Pedig felelősök keresése helyett szerinte most fontosabb arról beszélni, mit lehetne tenni ellenük.</p>

A liberális párt elnöke úgy látja: nem elég csak egyszer-kétszer beszélni a szélsőjobbal kapcsolatos problémákról. Az ilyen erők elleni fellépés nem egy párt, hanem az összes közös ügye - mondta, majd hozzátette: a bűnbakkeresés mellett szerinte a közöny a legborzasztóbb, a kelleténél kevesebben emelik fel a hangjukat a társadalomban, a médiában és a politikában olyan esetekben, mint például a Duna-parti cipők múlt heti meggyalázása. A folyóba lőtt embereknek emléket állító cipőkbe valaki vagy valakik disznólábakat tettek.

Juhász Gábor, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára válaszában azt mondta: egyetértenek azzal, hogy össze kell fogni a szélsőjobb ellen. Ugyanakkor szerinte elgondolkodtató, hogy ezen erők megerősödésére korábban is voltak jelek, az Országgyűlés mégsem tud évek óta olyan törvényeket alkotni, amelyekkel hatékonyan lehetne fellépni ellenük. Nem elég a rendőrségre, bíróságra, ügyészségre mutogatni, jogalkotás is kell - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!