Az MKP lemondásra szólította fel a Fico-kormány munkaügyi miniszterét

Lemondásra szólította fel a Fico-kormány korrupcióval vádolt munka-, szociális és családügyi miniszterét a Magyar Koalíció Pártja. A szlovákiai magyar párt erről kedden sajtóközleményben tájékoztatta a Független Hírügynökséget.

Viera Tomanová miniszter asszony olyan nonprofit szervezetnek ítélt meg kétmillió koronás (vagyis körülbelül 15 millió forintos) támogatást, amelyet a Robert Fico miniszterelnök pártjához, a Smerhez ((ejtsd: szmer) közel álló személyek vezetnek.

Az igazi felháborodást az váltotta ki, hogy a támogatott szervezet, a Privilégium 17,3 millióval tartozik a társadalombiztosítási feladatokat ellátó szlovák állami intézménynek, a Szociális Biztosítónak, sőt, egyes sajtóértesülések szerint többmilliós adóhátraléka is van. A korrupció gyanúját erősíti az is, hogy a miniszter asszony korábban éppen e szervezet módszertani szakelőadója volt.

A szlovákiai magyar párt Robert Fico kormányfőt is kérdőre vonja: miért állította le a Szociális Biztosító új, már a jelenlegi kormány által kinevezett vezetése a nonprofit szervezet elleni végrehajtási eljárást.