Az MDF szerint…

Az MSZP és a Fidesz is elbizonytalanítja a befeketetőket a kisebbik ellenzéki párt szerint: a kormánypárt azzal, hogy nem teremt kiszámítható jogi környezetet a gazdaságnak és nem folytat megfelelő költségvetési politikát; a Fidesz pedig azzal, hogy kormányra kerülése esetén visszaállamosítaná a már privatizált vagyon egy részét

Az MDF ezért arra szólítja fel a miniszterelnököt, hogy a nemzetgazdasági szempontból kritikus privatizációs döntéseknél ne a költségvetési hiány nyomásának engedjen, Orbán Viktor Fidesz-elnököt pedig arra, hogy ha bárhol korrupciót gyanít, tárja a nyilvánosság elé. Szükség esetén tegyen feljelentést, s ne várjon ezzel 2006-ig.

Ráadásul szerintük amit a Fidesz elnöke a hétvégén Kőszegen mondott, hasonlót csak az “önkéntes” tsz-esítés és államosítás kezdetekor hirdettek a kommunisták.

Orbán Viktor szombaton egy fórumon arról beszélt, hogy kormányra kerülése esetén a Fidesz a szabálytalanul privatizált társaságokat visszavenné. Az ellenzéki politikus visszaállamosítást szorgalmazott azoknál a cégeknél is, amelyeknél szabályos és korrupciómentes volt a magánosítás, de “nemzetgazdasági érdek” a tartós állami tulajdon.

A magántulajdon adja a magyar gazdaság erejét, teremt munkahelyeket, és a befektetők bizalma többet ér néhány ezer olcsón szerzett szavazatnál – áll az MDF közleményében.