Az MDF megdöbbenéssel és sajnálattal vette tudomásul Vas János kilépését

Az MDF elnöke megdöbbenéssel és sajnálattal vette tudomásul, hogy Vas János – engedve a külső nyomásnak – kilépett a párt parlamenti frakciójából – áll az ellenzéki párt elnökének pénteki közleményében. Dávid Ibolya szerint az elmúlt napok eseményei azt üzenik, hogy “aki szembeszáll a politikát befolyásolni akaró pénzügyi oligarchákkal, az komoly kockázatot vállal, és olyan erőkkel néz szembe, amelyek nem riadnak vissza semmilyen eszköztől sem”.

Az MDF megérti, hogy a képviselő személyes egzisztenciáját nem kívánja kockára tenni, és nem kíván szembeszállni a magyar politikába beavatkozó, azt befolyásolni kívánó pénzügyi oligarchákkal. A párt függetlenségi harca, amely az elmúlt hetekben a magyar demokrácia történetének legsúlyosabb ügyét, az úgynevezett megfigyelési ügyet dobta felszínre, valójában a politika függetlensége és az abba beavatkozni kívánó pénzügyi körök küzdelme. Dávid Ibolya emiatt fordult az ügyészséghez a lehallgatási üggyel kapcsolatban, amelynek célja a személyére nézve terhelő adatok gyűjtése volt – olvasható a közleményben.

Az MDF mindezek ellenére sem hajlandó feladni konzervatív politikáját, elveit és a korrupció elleni küzdelmet. Ebben szövetségeseik a választók, ellenfeleik pedig azok a milliárdos üzletemberek, akik azt gondolják, hogy Magyarország, a magyar demokrácia pusztán a saját “üzletük”, amin azonban veszíteni fognak – zárul az MDF elnökének közleménye.