Az MDF feljelentést tenne a Margit híd ügyében

Valami nagyon bűzlik a Margit híd körül, ami a parkolási cégeké után a következő fővárosi botrány – mondta az MDF parlamenti képviselője szerdán sajtótájékoztatón. Herényi Károly szerint elfogadhatatlan, hogy az átkelő felújításának költsége két év alatt több mint a duplájára, 13-ról 30 milliárd forintra nőtt. Az MDF büntetőfeljelentést tenne az ügyben.

Az MDF felháborítónak tartja, ahogy a városvezetés a fővárosiak kárára az utolsó percben igyekszik minden pénzt kikaparni, a Fidesz pedig szemet huny efelett. A két nagy párt magatartása azt mutatja, hogy valami nagyon bűzlik a Margit híd körül – fogalmazott Herényi Károly. Szerinte elfogadhatatlan, hogy a 2007-ben tervezett nettó 13 milliárddal szemben a rekonstrukció ára elérheti a 30 milliárdot is. A fővárosi önkormányzat részéről elhangzott magyarázatok között egyetlen elfogadható sincs – tette hozzá.

Az MDF szerint a városvezetés cinizmusát mutatja az, hogy Steiner Pál fővárosi MSZP-s frakcióvezető az áremelkedés indokául az acél drágulását hozta fel, holott a hengerelt acél 2007-ben tonnánként 500 euró volt, egy éve 750, most pedig 375 euró. Legfeljebb 10 százalék áremelés a reális – mondta Herényi Károly. Az MDF-es politikus a 4200 méter hosszú rügeni (német) hidat említi példaként, amit két éve 33 milliárd forintból építettek, csaknem annyiból, mint amennyiből a 600 méter hosszú Margit hidat felújítják.

Az MDF szerint erős a gyanú, hogy a politikai és gazdasági szféra közti tisztességtelen alku költségét fizettetik meg a fővárosiakkal. A fővárosi vezetés homályos ügyletei miatt az ellenzéki párt kész büntetőfeljelentést tenni a Margit híd ügyében, ha jogászaik szerint van ennek értelme – mondta a Független Hírügynökségnek Herényi Károly.