Az MDF a középosztály védelméről egyeztetne az SZDSZ-szel

Az MDF elnöke szakmai egyeztetésre hívja az SZDSZ vezetőjét. Dávid Ibolya a középosztály lecsúszásának megakadályozására készített 13 pontos programjáról tárgyalna Kóka Jánossal. Az ellenzéki párt szerint a liberálisoknak a választási kampányban megfogalmazott elképzelései tárgyalási alapként szolgálhatnak – áll az MDF közleményében.

A Magyar Demokrata Fórum a magyar középosztály lecsúszásának megállítását célzó a “Középosztály 13 pontja” elnevezésű programjáról egyeztetne a Szabad Demokraták Szövetségével. Az MDF szerint a liberálisok a választási kampányban és az elmúlt év során számos olyan – mindeddig nem teljesített – vállalást tettek, amely tárgyalási alapként szolgálhatnak. Dávid Ibolya ezért szakmai egyeztetésre invitálja Kóka János pártelnököt.

Az MDF az átlátható és ellenőrizhető, valódi versenyen alapuló piacgazdaság mielőbbi megteremtésére koncentrálna.

Az SZDSZ az egykulcsos adóval, az állami szféra leépítésével, a párt- és kampányfinanszírozás rendbetételével kampányolt. A Magyar Demokrata Fórum ezt tárgyalási alapnak tekintené.

Az MDF szerint Kóka János az SZDSZ elnökeként és gazdasági miniszterként nem háríthatja el magától a pozícióval járó felelősséget. Ezért bíznak abban, hogy Kóka János – elfogadva meghívásukat – támogatni fogja a magyar középosztály érdekében megfogalmazott javaslataikat – zárul az MDF közleménye.