Az Új Demokraták a belső kordont is lebontanák

Tizenöt napon belül választ szeretne kapni az Új Demokratikus Koalíció arra, hogy miért van szükség a belső kordon fenntartására a Parlament körül. A szervezet ezért szerdán levelet küld a rendőrségnek, illetve Szilvásy György kancelláriaminiszternek – közölte Gorka Sebestyén, az UDK ügyvivője hétfői sajtótájékoztatóján a Kossuth téren.

A kordont annak idején az UDK szerint egy állítólagos terrorfenyegetés miatt állították fel. A Koalíció most szeretne választ kapni arra, hogy mi történt azóta. Ha már letartóztatták a vétkeseket, kérdés, hogy hol vannak és kik ők; ha pedig nem, akkor miért nem és van-e még terrorfenyegetés – mondta Gorka Sebestyén. Ha bebizonyosodik, hogy szó sincs ilyesmiről, egyértelmű lesz hogy Gyurcsány Ferencet kellett a kordonnal megvédeni hazugságai miatt a magyar nemzettől – tette hozzá.

Az UDK azt is szeretné tudni, mi indokolja a külső kordon elbontása után a belső, kisebb vaskerítés fenntartását a Parlament körül, és meddig lesz még ott. Ha a rendőrség ismét a “műveleti terület” kifejezéssel takarózik, a kordon újra törvénysértő lesz, hisz a jogszabályok nem ismernek ilyen kifejezést – jelentette ki Gorka Sebestyén.

A szervezet azt tervezi, ezentúl minden hétfőn fél egykor sajtótájékoztatót szervez a Parlament adott hetében napirenden lévő törvényjavaslatokkal kapcsolatban. Ezen a héten a többi között a tiltott pornográf felvétellel visszaélés bűncselekményének módosításáról tárgyalnak. Az UDK ennek kapcsán a “vizuális pedofília” bűncselekményének megalkotását javasolja. Az elképzelések szerint szabadságvesztéssel, illetve pénzbüntetéssel sújtanák azokat a sajtóorgánumokat, amelyek “gyermek időben” szeméremsértő műsort sugároznak, vagy hirdetnek. Az UDK egyéb javaslatai között szerepel, hogy ne a Magyar Állam építsen autóútat, autópályát, a beruházásokat inkább rendeljék meg Horvátországtól. Az UDK javasolja továbbá, hogy töröljék el a kétharmados törvényeket.