Az Izsó kör jubileumi kiállítása Kazincbarcikán

Kazincbarcika – Az 50 éves Izsó Miklós Képzőművészeti Kört (IMKK) Szerdahelyi Sándor festőművész-rajztanár vezeti immár 43 éve. A fél évszázad alatt több, mint 2 ezer képzőművészet iránt érdeklődő ember látogatta a kör foglalkozásait.

Ennyi ember ismerkedett meg a vizuális nyelv alapjaival az IMKK-ban. A jubileum alkalmából tárlat nyílik a kazincbarcikai Városi Kiállítóteremben február 7-én délután négy órai kezdettel. E mostani kiállításon bemutatandó színvonalas munkák (Fülöp Tibor, Neszádeliné Kállai Mária és Tóth Lóránd) bizonyítják, hogy milyen óriási lehetőségei vannak a népművészet és a kézműves kultúra irányában tett együttműködési lehetőségeknek, amely fejlesztés még koránt sincs kimerítve.

A bíráló bizottság 36 alkotótól 278 munkából 117 darabot ajánlott a csütörtökön megnyíló kiállításra. Ezek nagyrészt az elmúlt év terméséből valók. Az alkotókat és a műveiket dr. Bánszky Pál művészettörténész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör kiállítását egyébként február 26-ig tekinthetik meg a látogatók.

B. Gy.