Az izraeli külügyminiszter-asszony elismerte: Moszad-ügynök volt

Az izraeli külügyminiszter-asszony, Cipi Livni – aki Ehud Olmert miniszterelnök székét is szeretné megszerezni – kedden a nyilvánosság előtt elismerte: az izraeli titkosszolgálat, a Moszad ügynöke volt. Az izraeli és a külföldi média korábban arról számolt be, hogy Livni 1980 és 1984 között szolgált a Moszad kötelékében, azonban ezt ő soha nem erősítette meg.

“Négy évig szolgáltam a Moszadnál” mondta el a hadsereg rádióadójában, hozzátéve, hogy részt vett a kiképzéseken, és dolgozott a tengerentúlon is. A titkosszolgálatnak végzett munkájáról azonban nem árult el részleteket. Elmondása szerint azután hagyta ott a Moszadot, miután megházasodott, mert mint mondta: “nem tudtam már folytatni azt az életformát.”

A 49 éves politikusnő az esélyes Ehud Olmert helyére a centrista Kadima párt szeptember 23-án tartandó tisztújító szavazásán. A korrupciós botrányokba keveredett Olmert még nem tudatta, hogy kíván-e indulni a megmérettetésen. Amennyiben Livni győz, akár arra is kényszeríthetik Olmertet, hogy mondjon le miniszterelnöki posztjáról.Sporthírek